Gyógynövény-teakeverékek

HALIMBÁRIUM GYÓGYTEÁK

„Az élet legszebb ajándéka az egészség. Ezt
azonban csak az tudja igazán, aki elvesztette.”
Dr. Szalai Miklós gyógyfüves esperes

összes

 

 

* Alak Őr teakeverék – webáruházunkban, itt találod: http://fitotitok.unas.hu/spd/HB_AOGYK/Alak-Or-teakeverek

Jól ismert tény az, hogy hazánkban és egyre több országban növekvő problémát jelent a túlsúly és az elhízás, melynek okai között a helytelen étrend és a túlzott mértékű kalória bevitel egyaránt szerepel. A termékpiacon számos biztos hatású fogyasztó terméket kínálnak, azonban ezek önmagukban nem hoznak tartós eredményt. Az egészséges testsúly megőrzésében mindenképpen kiemelt fontosságú szerepe van a mértékletes és tápanyagokban kiegyensúlyozott táplálkozásnak, a rendszeres mozgásnak – ahogy azt Szalai Miklós is hangsúlyozta –, illetve az emésztő- és kiválasztórendszer normális működésének. Ez utóbbit olyan, „antidiszkratikus” gyógynövényekből összeállított teákkal lehet elősegíteni, amelyek kedvező hatással vannak a máj-, epe- és gyomor működésére, illetve elősegítik a salakanyagok szervezetből történő kiürülését. E tevakeverékben a megfelelő máj- és epe működés elősegítését, illetve az étkezések után jelentkezhető diszkomfort érzések kivédését az articsókalevél, az ánizsmag, a borsmenta levél és a gyermekláncfű biztosítja; az aranyvesszőfű és a csalánlevél a vizeletkiválasztást segíti elő, míg a csipkehús az ánizzsal és a borsmentával együtt ízjavító hatásukkal is hozzájárulnak a tea ízének kialakításában. A gyermekláncfű leveleinek és a csipkehúsnak a vizelettel távozó ásványi anyagok visszapótlásában is van szerepük. A teakeverékben lévő alkotók összetett hatásuknak köszönhetően segíthetnek a testsúly megőrzésében, és a bevitt kalória csökkentése, illetve rendszeres és intenzív mozgás mellett fogyasztva a testsúly csökkenéséhez is hozzájárulhat.

 

* Álom Őr teakeverék – webáruházunkban, itt találod: http://fitotitok.unas.hu/spd/HB_ALOGYK/Alom-Or-teakeverek

Napjainkban egyre több embernél, főként az idősebb korosztálynál jelentenek gondot a különféle alvás- és hangulati zavarok. Ezek mérséklésben nagyon fontos szerepük van az e teakeveréket alkotó gyógynövényeknek, amelyeknek már az illata is kellemes, nyugtató és az izgatottságot mérséklő állapot idéz elő. Éppen ezért e gyógynövényeket nem csak gyógyteaként fogyasztva, hanem alvópárnákba téve is alkalmazzák az elalvás elősegítésére, az alvás minőségének javítására és a kisebb hangulati zavarok megszüntetésére. E szorongásoldó, nyugtató, alvást elősegítő gyógynövényekből – citromfű, kamilla, komló, levendulavirág – álló teakeverék rendszeres fogyasztása az izgató hatású italok elhagyása, rendszeres fizikai munka vagy intenzív mozgás (torna, séta, futás), valamint ellazulást segítő zenehallgatás mellett délutánonként és esténként fogyasztva segíthetnek a nyugodt és egészséges alvás elérésében.

 

* Epe Őr teakeverék – webáruházunkban, itt találod: http://fitotitok.unas.hu/spd/HB_EOGYK/Epe-Or-teakeverek

A máj- és epe normális működésének kiemelkedő szerepe van a méregtelenítési és emésztési folyamatokban, éppen ezért a gyakran nem megfelelő mennyiségű, összetételű és minőségű ételeket fogyasztó embereknek szükségük lehet olyan teakeverékek fogyasztására, melyek elsősorban a máj- és epe működését segítik elő. Különösen hasznos lehet az ilyen hatású gyógynövényekből készült teák fogyasztása azoknak, akik kedvelik a nehezebb, zsírosabb ételeket, de fogyasztásuk után emésztési nehézségek, diszkomfort érzések jelentkeznek. Ez az emésztőnedvek elválasztását elősegítő keserűanyagokat, illetve puffadásgátló és görcsoldó hatással bíró gyógynövényeket –apróbojtorján, articsóka, ánizsmag, borsosmenta levél, fehérürömfű, gyermekláncfű gyökérrel, katángkórófű – tartalmazó teakeverék segíthet az emésztési folyamatok elősegítésében és a nehezebb, zsírosabb ételek elfogyasztása után jelentkező panaszok mérséklésben.

 

* Gyomor Őr teakeverék – webáruházunkban, itt találod: http://fitotitok.unas.hu/spd/HB_GYOGYK/Gyomor-Or-teakeverek

Napjainkban egyre többen panaszkodnak gyomorégésről, gyomortáji fájdalmakról, melyek pontos okának kivizsgálása elengedhetetlen. A gyomor nyálkahártyájának és enyhébb mértékű károsodásának kezelésére gyakran javasolják olyan gyógynövények, illetve gyógynövényekből előállított teakeverékek rendszeres fogyasztását, melyek elsősorban nyálkahártya-védő hatású nyálkaanyagokat, gyulladáscsökkentő és görcsoldó, valamint nyugtató hatású összetevőket tartalmaznak. Ezen kamilla virágzatból, citromfűből, körömvirágból és fehérmályva levélből álló teakeverék fogyasztása különösen az érzékeny gyomrú és kímélő étrendet fogyasztó emberek számára lehet hasznos.

 

* Torok Őr teakeverék – webáruházunkban, itt találod: http://fitotitok.unas.hu/spd/HB_TOGYK/Torok-Or-teakeverek

Napjainkban egyre több embernek van nem csak a téli időszakban, hanem szinte az egész év során toroktáji, légzőszervi panasza, köszönhetően részben annak, hogy fokozatosan növekszik a légúti allergiás betegek száma. A torok kaparó érzésének és a köhögések mérséklésére, illetve a hurutok oldására az e teakeverékben megtalálható, főként nyálkaanyagokban és illóolajokban gazdag illóolajos növények (ánizs, fehérmályva levél, kakukkfű, útifűlevél, kamilla virágzat) alkalmasak, melyek mérséklik a torok irritációját, illetve csillapítják a köhögési ingert és a köhögést. E teakeverék fogyasztása hosszabb távon biztonságos és olyan alkalmi vagy mindennapi italként fogyasztható, melyek a kellemetlen torokpanaszok mérséklését elősegítheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.