Fontos információk

FONTOS!

A “Fitotitok.hu” egy információs jellegű weboldal, amelyet orvosi szakvélemény nélkül nem szabad alkalmazni.
A “Fitotitok.hu” szerzője végzett Bach-virágterapeuta és Fitoterapeuta oklevéllel rendelkezik, de minden információ a forrásként megjelölt könyvekből, tanulmányokból származik.
Ha komolyan beteg vagy, mindenképpen fordulj orvoshoz, ha pedig gyógyszereket szedsz, akkor is kérd ki az orvosod véleményét a gyógynövények használatáról.
Még akkor is, ha esetleg dédnagyanyád hagyományozta rád a gyógynövények használatának technikáját, mert minden ember másként reagálhat, esetleg allergiás lehet valamely összetevőre.
Felmerülő egészségügyi probléma esetén mindig konzultálj orvosoddal.
A “Fitotitok.hu” szerzője nem vállal felelősséget azokért a károkért, amelyeket az önállóan, segítség nélkül, kizárólag a “Fitotitok.hu” oldalon szereplő információkra támaszkodva elvégzett, abbahagyott vagy nem megkezdett gyógykezelés okoz.

A gyógy- és fűszernövények biztonságos használata

Aki gyógyfüveket használ, ezt minden esetben csakis a saját felelősségére tegye. A weboldal szerzője nem ismerheti a lehetséges egyéni érzékenységeket és allergiákat, sem a páciens általános egészségi állapotát.  Azzal is tisztában kell lennünk, hogy bizonyos növények nagy mennyiségben, ileltve hosszú időn keresztül fogyasztva vagy alkalamzva, akár az egészségre ártalmasak is lehetnek, és mérgezéshez vezethetnek.

Erre szeretnénk külön is felhívni a figyelmet, és azt tanácsoljuk, hogy senki ne használjon vagy alkalmazzon felelőtlen módon növényi eredetű orvosságokat. Ebbe a csoportba tartozhat akár egy teljesen ártalmatlannak tűnő kenőcs vagy krém is, amennyiben a felhasználó  allergiás valamely hatóanyagra.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a problémákat és megelőzzük a lehetséges kockázatokat, az öndiagnózis felállítása helyett a betegnek minden esetben tanácsos-különösen komoly vagy krónikus betegségek és gyengélkedés esetén – felkeresnie a háziorvost vagy a helyi egészségügyi központot.

Amennyiben gyermekek, idősek és várandósok esetében alkalamzzuk a gyógyfüveket, vagy akár csak fontolóra vesszük ezek felhasználását, különös gondosságra van szükség. Ahhoz, hogy megállapíthassuk a kérdéses gyógynövény megfelelő adagját, figyelembe kell venni az illető testsúlyát és általános egészségi állapotát is. Ha bármilyen kétségünk merül fel a kezeléssel kapcsolatban, feltétlenül kérjük ki a háziorvos véleményét.

Ezzel szemben a Bach-virágesszenciák, ha a konzultáció után, Bach-virágterapeuta által megadott adagolás szerint használod, azt teheted akkor is, ha várandós vagy, vagy idős, vagy pici gyermeknek szeretnéd adni.

Tipp

Ezen az oldalon lehetőség van konzultációra, ezért kérünk vedd igénybe, hogy számodra, a lehető legjobb megoldást találjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.