A virágesszenciák hatása

Érzelmi állapottól függően lehet rövidtávú vagy hosszútávú.

1. Rövidtávú, akut problémák: pl. stresszhelyzet, ijedtség, hirtelen támadt félelem
Ilyenkor a megfelelően kiválasztott és szedett keverék sokszor 1-2 órán belül, de legkésőbb pár napon belül hat.

2. Hosszútávú, krónikus vagy alkati jellegű problémák:
Ilyenkor az esszencia-keverék szedése akár hónapokat, sőt akár másfél évet is igénybe vehet.

A keverék szedése után alapvetően kétféle reakció alakulhat ki:

  • Kezdeti hirtelen, túlzott javulás: rögtön az elején pozitív változásokat észlelnek, de két-három hét után lehet stagnálás vagy egy kicsi visszaesés is lehetséges. Ez természetes, és normálisnak tekinthető.
  • Kezdeti hirtelen rosszabbodás: a terápia kezdetén a lelki hatások felerősödhetnek (homeopátiához hasonlóan hat), de hamar el is múlnak. Ez egy jó jelnek tekinthető, hiszen elindult a gyógyulási folyamat.
  • Az is előfordulhat azonban, hogy a fenti két lehetséges reakció közül egyik sem jelentkezik, vagy csak nagyon gyengén.

Ezenkívül előfordulhatnak, hogy nagyon színes, érdekes álmok jelennek meg alvás közben. Ezeket érdemes megjegyezni, és megvizsgálni, hogy az adott problémával szemben milyen megoldást tud kínálni számunkra.

Egyéb jelek: újabb probléma felszínre kerülése, új gondolatok, érzések. Először a környezetünkön vesszük észre a változást (pl. “mindenki sokkal kedvesebb lett velem”)

Mikor kell abbahagyni?: amikor már úgy érezzük, hogy nincsen szükség rá. Amikor már elfelejtjük bevenni, mert érezzük, hogy jobban vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.