Archive for 2014-12-31

Boldog Új Évet kívánunk! Jöhet a 2015!

Ismét eltelt egy év!

Szilveszter napja van! 

Ilyenkor érdemes egy kis számvetést készíteni, hogy mi történt ebben az évben, hogy milyen célokat sikerült elérnünk, hogy milyen fontos események történtek velünk…

Aztán, ha evvel készen vagyunk, akkor jöhet a mulatás, az év lezárása, hogy újult erővel kezdjük a következő évet!!!

new-year-189355_640

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

 

Nagyon szép, mosolygós napot és estét kívánunk!

“A dolgok ezen a napon végre szólani kezdettek hozzám, valami történt, az élet megszólalt. S ilyenkor nagyon kell figyelni, gondolom. Mert az élet különös jelbeszéde mindennel szól hozzánk ilyen napokon, minden figyelmeztet, minden jel és ábra, csak meg kell érteni. A dolgok egy napon megérnek és válaszolnak.” /Márai Sándor/

Jövőre folytatjuk…

Végre itt a várva várt Ünnep…

christmas-card-508223_640

Hosszas készülődés után, ami az adventi időszakot illeti, a lelkünket és a szívünket is ünneplőbe öltöztettük… És elérkezett a Szenteste.

Valószínűleg már mindenhol frissen kisült bejgli, vagy éppen a mézeskalács és egyéb finomságok illata lengi körül a lakást – a karácsony illata! Nagy a sürgölődés, készülődés minden házban!
És ez nagyon-nagyon jó!

“Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek,
hogy emberek lehessetek!”

/Wass Albert/

“Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.”

/Márai Sándor/

Nagyon békés, meghitt, nyugodt Szentestét és Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Mindenkinek sok pihenést, és sok örömöt kívánok a családdal, barátokkal való találkozásban!

christmas-ball-316491_640

Nagyon szép, mosolygós estét kívánok! Fitotündér

Fagyöngy

Viscum_album_apple-tree_2009_G1

Babonák, hiedelmek:

– A gallok hite szerint a fagyöngy, mágikus holdnövény, védelmez a világi gonoszságok ellen.

– A kelták a hosszú életű fagyöngynek varázserőt tulajdonítottak, örökzöld leveleiről feltételezték, hogy az örök életet jelképezi.

– A hiedelem szerint, az ókori Rómában, ha két ellenség útja egy fagyöngy alatt keresztezte egymást, azoknak le kellett tenni a fegyvert, és megölelni egymást.

 

– Karácsonykor fagyöngy alatt csókolózni szerelmet jelent. Szerelemgerjesztő hatását kihasználva az angolok úgy vélik, hogy a fagyöngy alatti csók megpecsételi két ember szerelmét, és ebből házasság lesz. Ugyancsak náluk a fagyöngy alatt álló hölgy – persze, ha engedi és igényt tart a megtiszteltetésre – nem utasíthatja vissza, hogy bárki megcsókolhassa.

– Amennyiben fagyöngyöt akasztunk az ajtó fölé, akkor a következő évben az elűzi az ártó szellemeket, de csak akkor, ha egész évben ott marad. Egy év múlva kell elégetni és felhelyezni az újabb fagyöngyöt.

– Ha jövendőbelink természetére vagyunk kíváncsiak, akkor nem kell mást tennünk, mint elégetnünk egy fagyöngyöt, majd a füstjéből kiolvashatjuk a választ.

– Fagyönggyel álmodni örömteli eseményeket és sok boldogságot jelez, de arra is utalhat, hogy az álmodót valaki a környezetében vonzónak találja.

DE nézzük meg, hogy a FAGYÖNGY, mint gyógynövény, mennyire hasznos élősködő? Kattints ide: http://www.fitotitok.hu/gyogynoveny-tar/fagyongy

 

Forrás:
www.erzsebetrosta.hu
www.wikipedia.hu

Ajándéktipp karácsonyra:-)

Szeretnél valami dekoratívat, ami szépen mutat a lakásban, és a helyiségek dísze lehet?

Szeretnél valami apróságot, ami nem túl drága, de mégis személyes?

Szeretnél valami egyedit, ami még ezen túl hasznos is?

Szeretnél valamit a kollégáidnak, de nem tudod mi legyen az?

Szeretnél valami emléket ajándékozni, amiről mindig Te jutsz eszébe annak, akinek adod?

Ha igen, akkor csak ajánlani tudom neked ezeket a szép és hasznos illóolajos párologtatókat, és hozzá a 100%-os levendula illóolajat:

barna_lotuszHideg párologtatókat megtalálod itt 

 

levendula1Levendula illóolaj leírását pedig itt. A levendula illóolaj árakat itt találod.

HA ÉRDEKEL, ÉS SZERETNÉL RENDELNI, AKKOR MÉG 2014. DECEMBER 16-IG MEGTEHETED, HOGY BIZTOSAN ODAÉRJEN KARÁCSONYRA. Írjál nekem az info@fitotitok.hu vagy a megrendeles@fitotitok.hu e-mail címre.

(Nagyon nagy az érdeklődés, ezért kérlek írjál minél előbb, ha tetszik valamelyik:-)

2014. december 16.-a után már sajnos csak jövő évre tudom felvenni a megrendelésedet.

Engedjed meg, hogy megosszam veled egyik kedves vásárlóm véleményét a párologtatóról és a levendula illóolajról, amit írt nekem.

2014. nov. 25. Beck Andrea:

“Kedves Fitotitok.hu!

Nemrégiben vásároltam hidegpárologtatót és hozzá levendula illóolajat, amely azóta is észrevétlenül árasztja a finom, megnyugtató illatot kisfiam szobájában, ezzel segítve az esti ellazulást egy mozgalmas nap után.

A termékeken túl külön köszönet a szép és kedves csomagolásért, valamint a részletes, személyre szóló termékleírásért! Sokat vásárolok interneten, de ilyet eddig még soha, senkitől nem kaptam!

Kívánok további sok sikert, én biztosan jó szívvel ajánlom másoknak is a fitotitok.hu-t!

Üdvözlettel:

Beck Andrea”